Διαπραγμάτευση μέχρι τέλος του μήνα

ThePressProject

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του μήνα, να μην πληρώσει, αν χρειαστεί, το ΔΝΤ, αλλά και να συγκρουστεί με την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Διαψεύδει το Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός είπε πως δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να μην βιάζεται για κλείσιμο της συμφωνίας, παρά τις πιέσεις που ασκούνται και θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση θα φτάσει μέχρι και το όριο του τέλους του Ιουνίου.

Ως προς το περιεχόμενό της, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει πρόβλεψη για αναδιάρθρωση του χρέους και δεν θα εξασφαλίζει χρηματοδότηση. 

Κανένας πιο αριστερός από εμένα

Τέλος, ως προς τη στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία την οποία ο ίδιος θεωρήσει έντιμο συμβιβασμό, αλλά δεν θα γίνει αποδεκτή από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του, φαίνεται αποφασισμένος για σύγκρουση: «Κανένας δεν είναι πιο αριστερός από εμένα», φέρεται να δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενημερώνει, το μεσημέρι της Τρίτης, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεξιά Κούγκι

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ποταμιού, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι ή αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία».

«Και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής», προειδοποίησε.

Το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στη συνεννόηση, τόνισε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, κατά την πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της στην προεδρία του κόμματος.

«Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», δήλωσε τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Διαψεύδει το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν  πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις οποίες ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.