Αλέξης Τσίπρας

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με τα όσα είπε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου σε συνεργάτες του.

O Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές ή δημοψήφισμα..

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στους συνεργάτες του ότι «η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της ρήξης και ειδικότερα να πει «όχι» η ελληνική πλευρά σε μια συμφωνία η οποία θα συναρτάται από «τη συνέχεια της υποτέλειας». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα δόσει τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική κυριαρχία. Είπε συγκεκριμένα:

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εγινε λίγες ώρες μέτα τις κρίσιμες συναντήσεις που ειχε στις Βρυξέλλες με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ και Aνγκελα Μέρκελ.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή των κκ Δραγασάκη, Παππά, Τσακαλώτου και Χουλιαράκη σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.