Μαξίμου: Οι δανειστές θέλουν να μας γυρίσουν στο μνημόνιο

ThePressProject

Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές, καθώς οι όροι της πρότασης θα γυρνούσαν τη χώρα πίσω στο μνημόνιο και θα καταπατούσαν την εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου.

«Η πρόταση των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις, επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», ανέφερε ο κυβερνητικός  αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πρόταση καταγράφει τις συγκλίσεις που σημειώθηκαν στο Brussels Group και αποτελεί το πλαίσιο μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Σε αντίθεση με την ελληνική πρόταση,  οι δανειστές συνεχίζουν να είναι άκαμπτοι και να απαιτούν τη συνέχιση του μνημονίου και της λιτότητας.

«Θα πέσουν στο κενό οι απαιτήσεις τους»

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να βαδίσει στα χνάρια της κυβέρνησης Σαμαρά και τονίζει ότι η στήριξη του ελληνικού λαού τους δίνει δύναμη για να μην σκύψουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Η  επιμονή αυτή προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Σύμμαχός μας είναι ο ελληνικός λαός, σε αυτόν απολογούμαστε και από αυτόν αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τις μάχες που έρχονται».