Ραγδαίες εξελίξεις - Τη Βουλή ενημερώνει την Παρασκευή το απόγευμα ο Πρωθυπουργός για τις διαπραγματεύσεις

Του Αργύρη Παπαστάθη

Παράταση παίρνει το θρίλερ της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στις Βρυξέλλες επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός  θα ενημερώσει σε προ ημερησίας συνεδρίαση τη Βουλή στις 18:30 της Παρασκευής για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Νέα συνάντηση στις Βρυξέλλες

Νέα σύνοδος σε υψηλό επίπεδο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες για να βρεθεί συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, όπως επιβεβαιώνουν αρκετές ευρωπαϊκές πηγές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εκτός από Τσίπρα-Γιούνκερ-Ντάϊσελμπλουμ ίσως συμμετέχουν και άλλοι αξιωματούχοι όπως ο Μ. Ντράγκι.

Στην συνάντηση θα είναι και πάλι παρών ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ευρωκοινοβούλιο στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν. «Κοιμήθηκα τρεις ώρες μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποχωρήσεις προκειμένου να προετοιμαστεί για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν και πότε θα συναντηθούν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάϊσελμπλουμ ο κ. Σχοινάς το προσδιόρισε για το προσεχές διάστημα. «Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω πως θα υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες», είπε.

Με ανακοίνωσή της η Κομισιόν μετά το πέρας της χθεσινής, πρώτης συνάντησης, ανακοίνωσε τα εξής: «Ήταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση. Σημειώθηκε πρόοδος στην κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών, στη βάση διαφόρων προτάσεων. Συμφωνήθηκε ότι θα συναντηθούν εκ νέου. Θα συνεχιστεί η εντατική δουλειά».

«Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε αξιωματούχος των Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης στο «tovima.gr» μετά το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ την Τετάρτη.

«Δεν είναι καλά τα πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος μετά τις χθεσινές επαφές, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.