Με την άδειά σας!

του Άρη Δαβαράκη

Με την εξέλιξη της Τετάρτης που οδήγησε τον πρωθυπουργό βιαστικά στις Βρυξέλλες και με όλη την σχετική ειδησεογραφία να ισορροπεί  σε τεντωμένο σχοινί, toportal.gr  που έχει… δύο ψήφους (τον δικό μου και του Σι Μπεμολ) αποφάσισε να μην προσπαθήσει σήμερα να «τρέξει» πίσω από τα γεγονότα που είναι ραγδαία και μπορεί να καταλήξουν σε πολλές διαφορετικές πολιτικές εξελίξεις, είτε υπάρξει η συμφωνία, είτε όχι. Μετά από τέσσερις μήνες αγωνίας και απόλυτης ανασφάλειας η φάση της «διαπραγμάτευσης» μοιάζει να κλείνει – οδηγώντας σε μια συμφωνία ή σε μία ρήξη. Στην δεύτερη περίπτωση ανοίγουν οι ασκοί του  Αιόλου και, θέλουμε δεν θέλουμε, θα είμαστε από δίπλα στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή μας χωρίς την βοήθεια των φίλων και εταίρων μας.

Στην δεύτερη και πιθανότερη περίπτωση μιας συμφωνίας που δεν ξέρουμε ούτε τι ώρα ούτε τι μέρα θα ανακοινωθεί  επίσημα (αργά το βράδυ της Τετάρτης ή την Πέμπτη) θα χρειαστεί να την δούμε, να την διαβάσουμε, να την καταλάβουμε και να σταθμίσουμε και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που, ένα μεγάλο κομμάτι του, είναι ήδη έτοιμο να αντιδράσει με όσους τρόπους διαθέτει σε μια συμφωνία πέρα από τις κόκκινες γραμμές και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Με λίγα λόγια η σοβαρότητα των γεγονότων δεν μας επιτρέπει αυτές τις ώρες (και μέχρι την αναγγελία μιας συμφωνίας ή μιας αποτυχίας για συμφωνία)  να δημοσιεύσουμε την συνηθισμένη μας ύλη, άρθρα γνώμης ή links με το πώς ερμηνεύουν τις εξελίξεις διάφορα μεγάλα sites ή blogs ανεξάρτητης και απολύτως αδέσμευτης «λογοτεχνικής» δημοσιογραφίας.

Μαζί με αυτά τα λίγα λόγια λοιπόν σας ενημερώνουμε πως δεν θα αναρτήσουμε όπως κάνουμε δύο χρόνια τώρα την νέα ύλη μας αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 3 Ιουνίου με ημερομηνία της επόμενης μέρας, της Πέμπτης 4 Ιουνίου στην συγκεκριμένα περίπτωση. Θα περιμένουμε να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για την έκβαση των τετράμηνων διαπραγματεύσεων – και αμέσως μετά θα επανεκκινήσουμε, όποια και αν είναι η εξέλιξη.

Αυτό και του Σι Μπεμόλ είναι τα μόνα δυό καινούργια κείμενα που ανεβάζουμε περιμένοντας τα νέα απο τίς Βρυξέλλες.

Τα κείμενα φίλων-συνεργατών που μένουνε σήμερα εκκρεμή και αδημοσίευτα θα φανεί από τις εξελίξεις αν θα «ισχύουν» και σε λίγες ώρες ή την «επόμενη μέρα». Αν έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ξαναγραφτούν με βάση τα νέα δεδομένα (όποια και αν είναι αυτά) ή θα αντικατασταθούν με καινούργια, γραμμένα μετά τις εξελίξεις. Όσο για τα άλλα κείμενα που δεν έχουν σχέση με την επικαιρότητα, την πολιτική ή την διαπραγμάτευση, τα κρατάμε και θα τα ανεβάσουμε μόλις το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες «δείξει» τι θα μας φέρει η επόμενη μέρα.

Μένουμε λοιπόν σήμερα με τα κείμενα που αναρτήθηκαν τα χαράματα της Τετάρτης και αντικαθιστούμε μόνο τα έξη «επίκαιρα» με άλλες πρόσφατες αναρτήσεις συνεργατών και φίλων.

Ραντεβού αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις – που ευχόμαστε να είναι ευχάριστες και να ανοίξουν το δρόμο για την επιστροφή μας σε μια «κανονικότητα».

Την έχουμε όλοι νοσταλγήσει!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Πάντως οταν ο Τουσέν εχει ήδη ανακοινώσει για τις 18 Ιουνίου επίσημο πρώτο αποτέλεσμα ότι το χρέος είναι απάτη, η ΠτΒ σαν προεδρος και της Επιτροπής Αλήθειας το εχει ανακοινώσει επίσης, και όλος ο ελληνικος λαός την Αλήθεια χρειάζεται τόσα χρόνια, όταν οι προτάσεις διεθνούς συνεργασίας με Ρωσία και Μπρικς είναι τόσο καλές, το ΝΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ τώρα τόσο οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες για συμφωνία τι συμφωνία μπορεί να είναι αυτή που θα είναι τόσο συμφέρουσα ωστε να συνεχίσουμε με τα ψέματα; Διοτι αν "συμφωνήσουμε" τωρα λογιστικός έλεγχος, πολεμικές αποζημιώσεις και το νταβατζιλίκι της Ζήμενς (γιατί τα λαδώματα ήταν το λιγότερο που έκανε) θα ... ξεχαστούν βεβαίως. Για να είμαστε παλι όλοι αγαπημένοι ευρωπαίοι φίλοι...

    Γιατί δεν περιμένουν μέχρι τις 18; Όπου όλοι οι Ευρωπαίοι ψεύτες θα καταδικαστούν διεθνως; Ωραίο όνειρο η ΕΕ, αυτό ήταν πάντα το όνειρο όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Όμως είναι ποτέ αυτό δυνατό τώρα μετα απο όσα έκαναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τραπεζίτες στην Ελλάδα ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ αποζημιώσεις εφ' όλης της ύλης και καποιο είδος ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ; Εδω και η Αγγλία που δεν είναι στο κοινό νόμισμα θέλει να φύγει. Κι αυτή θα αυτομολύσει στη Ρωσία αν φύγει; Τι διεθνείς ανοησίες είναι αυτές; Τα ψέματα τελείωσαν, παγκοσμίως!

    Ο Τσίπρας τα πήγε ΘΑΥΜΑΣΙΑ όμως αν υπάρξει συμφωνία, για να μην είναι ολα ψέματα πάλι, πρέπει αυτή να παρουσιαστεί με κάθε της λεπτομέρεια και να γίνει αποδεκτή, αν τελικά γίνει, ΜΟΝΟ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Αν είναι τόσο καλή τιμια συμφέρουσα και προπαντός δίκαιη ο ελληνικός λαός θα την υπερψηφίσει.

    Αν του δοθεί ο λόγος αυτή θα είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ της ΕΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Αφού το βασικο έγκλημα που έκαναν οι μεγαλοτραπεζίτες όλα αυτά τα χρόνια ήταν ακριβώς αυτό: Να αγνοούν ολόκληρους λαούς πληρώνοντας μια χούφτα καθάρματα να ληστεύουν ολόκλήρες χώρες με νομοσχέδια παριστάνωντας τις κυβερνήσεις σε μια υποτιθέμενα δημοκρατική Ελλάδα και ΕΕ...

loading..