Κομισιόν: Οι Θεσμοί επεξεργάζονται κοινό σχέδιο-πρόταση συμφωνίας προς την Ελλάδα

tovima.gr

«Συνεχίστηκαν και την Δευτέρα οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η κυρία Αντρέεβα επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας» και ότι «η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου».

Τις πληροφορίες ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών, προκειμένου να προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή πρόταση, επιβεβαίωσε επί της ουσίας η Αντρέεβα. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε: «H Κομισιόν παίζει το ρόλο διαμεσολαβητή για να γεφυρώσει τυχόν διαφορές και τώρα είναι ώρα για ενότητα. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών».

Η ίδια σημείωσε ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.