Ο αμετανόητος Ξηρός και οι ανόητοι υποστηρικτές του

του Πάνου Ζέρβα

 

Ο Σάββας Ξηρός αναλύει σήμερα με πολιτικούς όρους την Αποκάλυψη του Ιωάννη, χωρίς να την αναφέρει ευθέως, και μας εξηγεί γιατί αρνείται να φορέσει «συσκευή γεωεντοπισμού», υποθέτοντας ότι άλλη έγνοια δεν είχαμε.

Στο μακροσκελές και άψογα δομημένο κείμενο του τρομοκράτη – δολοφόνου, που φιλοξενεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν υπάρχει ούτε υποψία μεταμέλειας για την συμμετοχή στην εταιρεία των αυτόκλητων αγγέλων του θανάτου, ούτε λέξη συμπάθειας για τα θύματα του ιδίου και των συν αυτώ.

Αντιθέτως κυριαρχεί και αναλύεται διεξοδικά η άποψη του «συντάκτη» (η εφημερίδα τον αποκαλεί έτσι) ότι με τον τραυματισμό του κατά την έκρηξη, τις ανακρίσεις και τα «βασανιστήρια» που υπέστη, τις αναπηρίες που έχει και τα 12 χρόνια που έχει εκτίσει στις φυλακές, υπό ειδικές συνθήκες, έχει ήδη πατσίσει – και πρέπει να αποφυλακιστεί άνευ όρων. Με άλλα λόγια, η αποφυλάκιση είναι οφειλή προς αυτόν και όχι μέτρο επιείκειας για το οποίο θα αισθανόταν ευγνώμων.

Το θράσος και η πώρωση του Ξηρού κυριολεκτικά δεν περιγράφονται. Όπως και η ευήθεια όσων υποστηρίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να βγει από τη φυλακή, των συριζαίων που, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα κόντεψαν να τινάξουν τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ στον αέρα για χάρη του, συμπεριλαμβανομένων.