Ορατή η συμφωνία, εκτιμούν κυβέρνηση και Κομισιόν

Του Σωτήρη Νίκα

"Είμαστε κοντά στο να κλείσουμε την συμφωνία" δήλωσε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος μετά την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών. Στην Ευρώπη και σε υψηλό επίπεδο υπάρχει η βούληση για λύση στο ελληνικό θέμα, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, ενώ άλλο στέλεχος ανέφερε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει εάν υπήρχε πολιτική βούληση.

Πάντως, από την ελληνική πλευρά κατέστη σαφές ότι υπάρχουν θέματα που δεν είναι στο τραπέζι, όπως τα εργασιακά, ενώ για τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε ότι οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και τώρα τους δώσαμε στοιχεία και είμαστε κοντά στο να κλείσουμε.

Παράλληλα, άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι το ΔΝΤ είναι πιο «χαλαρό» σε ό,τι αφορά το θέμα τους χρέους και περισσότερο σκληρό στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων, ενώ η Ευρωζώνη το αντίθετο. Και εκτίμησε ότι οι συζητήσεις θα τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις του Brussels Group

Το Brussels Group συνεδριάζει σήμερα εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης και από αύριο οι εκπρόσωποι της Αθήνας και των δανειστών αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, με τη φυσική παρουσία τους.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκληση μεταξύ των δύο πλευρών έως την Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας, όπου ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει πολιτική λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.