«Όχι» σε καταψήφιση της συμφωνίας λέει ο Κυριάκος

ThePressProject

Αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση από τη ΝΔ της συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σημείωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε το 2010 -εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας.

Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».

Καλύτερα μέτρια συμφωνία

«Εγώ όμως επιμένω ότι και μία μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτή την βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.

» Ο A. Τσίπρας έχει δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν η ΝΔ είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση με την εικόνα που εμφανίζει σήμερα ή χρειάζεται αλλαγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Ανήκω σε εκείνους που ουδέποτε επένδυσαν πολιτικά στην αριστερή παρένθεση και στο πολιτικό ατύχημα, το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

» Άρα εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί τον δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της ΝΔ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στον βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε και εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια, η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη ΝΔ».