Δραγασάκης: Εγχείρημα συλλογικής ευθύνης η διαπραγμάτευση

Της Δώρας Αντωνίου

Θέμα συνολικής ευθύνης της κυβέρνησης και, κατ’επέκταση, του κόμματος, θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που διατυπώθηκαν στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το περιεχόμενο ενδεχόμενης συμφωνίας.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook αναφέρεται:

«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο Αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».