Βαρουφάκης: Μας πιέζουν να κατέβουν όλοι οι μισθοί στα 700 ευρώ

tvxs.gr

Το μέγεθος των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εφοριακούς που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να κατεβάσει όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ, τονίζοντας ωστόσο ότι «απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνομιλία που είχε με τους εφοριακούς που που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Περιγράφοντας τις απαιτήσεις που προβάλουν οι δανειστές της χώρας στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «φθάνουν στο σημείο να μας λένε να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700».

«Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.