Δραγασάκης από την ΕΚΤ: Ρεαλιστικός και ορατός στόχος η συμφωνία

news.in.gr

Φρανκφούρτη

Η πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου ήταν διπλός:

  • Να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), δηλαδή ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.
  • Να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Δραγασάκης μετά τη συνάντηση είπε η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος. «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Ντράγκι» συμπλήρωσε.

Κύκλοι της ΕΚΤ αναφερόμενοι στο περιεχόμενο της συνάντησης δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια της «εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες».