Συμφωνία και ας είναι και κωλοτούμπα

ThePressProject.gr

Σε συμφωνία με τους δανειστές, έστω και με προσωρινές παραχωρήσεις, και «ας το πούνε κωλοτούμπα», καλεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Παράλληλα, μιλώντας στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο, ο Στ. Κούλογλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμούν διάλυση της χώρας προκειμένου να επανέλθουν στην εξουσία.

Επιπλέον, υπεραμύνθηκε του επιχειρήματος για προσφυγή σε δημοψήφισμα σε περίπτωση συμφωνίας «εκτός του πλαισίου της λαϊκής εντολής».

«Αν ο Α. Τσίπρας προχωρήσει σε συμφωνία που είναι έξω από τα όρια της εκλογικής του εντολής θα πρέπει σαφέστατα να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, να πει ότι προσπάθησε αλλά αναγκάστηκε να κάνει πράγματα που δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα, αν το εγκρίνει αυτό ο λαός ή όχι», επεσήμανε.

Να υπάρξει συμφωνία

«Όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να σωθεί το βασικό, και το βασικό είναι να υπάρξει συμφωνία, έστω και με παραχωρήσεις προσωρινές ενδεχομένως, αναβολές εφαρμογής κάποιων από τις προγραμματικές δεσμεύσεις..», σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

«Ας το πούνε κωλοτούμπα […]το να πει κάποιος ότι δεν θα εφαρμόσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά ότι θα το κάνει μέσα σε δύο χρόνια σταδιακά ή να πει ότι τον 13ο μισθό που υποσχέθηκε δεν θα το δώσει το 2015, αλλά το 2016, ο ελληνικός λαός θα το καταλάβει, επειδή έχει γίνει κατανοητό ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει κάτι καλύτερο», πρόσθεσε.