Επιστρέφονται τη Δευτέρα τα διαθέσιμα

Του Λάκη Μπέλλου

Πολύ κακό για το τίποτα. Επιστρέφονται τα διαθέσιμα άμεσα, τη Δευτέρα κιόλας, στα Ταμεία, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τόσο θόρυβο ξεσήκωσε.

Μετά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε στη Σύνοδο της Κορυφής, αποφασίστηκε η επιστροφή των διαθεσίμων γιατί όπου να ’ναι σε λίγες μερούλες έρχονται τα χρήματα που πρώτα δεν τα θέλαμε.

Άλλωστε και τα διαθέσιμα δεν τα ήθελε ούτε η κυβέρνηση. Το έκανε όμως για να μας τρομοκρατήσει λίγο, όπως τα κανάλια, ότι σε λίγο μπορεί να προχωρήσει και σε παραπέρα μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι πιο εύκολα θα αποδεχθούμε μια συμφωνία που με τίποτα δεν τη λες ότι είναι «κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Η συμφωνία περιέχει και σκληρά μέτρα που δεν τα μαθαίνουμε τώρα, αλλά θα τα μάθουμε σιγά-σιγά για να μη μας έρθει ταμπλάς.

Τα διαθέσιμα δεν χρειάζονταν και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα από το γεγονός ότι ο κύριος Μάρδας όποια στιγμή ήθελε, έβρισκε όσα εκατομμύρια ήθελε. Εκατομμύρια ευρώ να φάνε κι οι κότες, να φάει και το ΔΝΤ.

Πως βρισκόμαστε ενώπιον συμφωνίας φαίνεται πεντακάθαρα από το γέλιο του Τσίπρα, όπως επισημάνθηκε και χθες από τη στήλη. Σε οποιαδήποτε φωτογραφία από τη Σύνοδο γελάει ακόμα και πιο πολύ.

Η Κωνσταντοπούλου μιλάει πολύ και ο Τσίπρας γελάει πολύ. Δεν ξέρεις ποιος θα σταματήσει πρώτος.

Ο πρωθυπουργός στη Ρίγα άρχισε να γελάει την Πέμπτη το μεσημέρι και σταμάτησε να γελάει την Παρασκευή το βράδυ. Ακόμα και όταν έτρωγε γελούσε.

Να μη λαμβάνουμε καθόλου υπόψη το μπούλινγκ στον Βαρουφάκη στη χθεσινή Σύνοδο, όπου «έπεσε ξύλο» όπως λέγεται.

Έπιασαν δουλειά τα ξένα μνημονιακά ΜΜΕ. Ο Guardian έγραψε: «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρουφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!». Τους χαλάει τη μανέστρα ο Γιάνης.

Να, φωτογραφιζόταν ο Ντάϊσελμπλουμ και μόλις εμφανίστηκε ο Βαρουφάκης πήγαν τρέχοντας οι φωτογράφοι στον σταρ. Τον Ολλανδό ούτε να τον κλάσουν.

Γι’ αυτό το Bloomberg ήταν μανιασμένο κι έγραψε ότι οι συνάδελφοί του αποκάλεσαν τον Βαρουφάκη «καιροσκόπο», «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη». Φαντάσου να ήταν επαγγελματίας τι θα σας έκανε.

Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε σε πρόοδο και θα επιστραφούν τα διαθέσιμα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στους δήμους, με τεράστιο επιτόκιο μάλιστα, που θα τρίβουν τα μάτια τους οι δήμαρχοι και θα έχουν τα διαθέσιμα να τα σπαταλούν όπως θέλουν.