Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

tvxs.gr

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχική τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, όπως ανακοίνωσαν πηγές από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση με την κ. Μέρκελ «έγινε ήταν σε θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες».

«Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση», σημείωσαν.

Το Μαξίμου ανέφερε, παράλληλα, ότι ο πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών Νίκος Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ντέκλαν Κοστέλο.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, «οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων».