«Είμαστε πολύ κοντά»

ThePressProject

Αναλυτικά, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για μία ώρα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Όπως μετέδωσε το Reuters, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα». Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στη συνέχεια με τον Φρανσουά Ολάντ.

Κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ενώ, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνουν, στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup της Παρασκευής αναμένουν ότι θα καταγραφεί, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Προσθέτουν δε ότι πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρξει συμφωνία και να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Πέμπτη.

Διανύσαμε το 70%

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισημάνει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει το 70% από όσα ζητήθηκαν και ότι περιμένει να πράξουν το ίδιο οι εταίροι.

Από το Μαξίμου, ωστόσο, διέρρεαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει.