Πού πήγαν φέτος τα βραβεία Πούλιτζερ

ethnos.gr

Οι New York Times, η Wall Street Journal, οι Los Angeles Times αλλά και δύο επαρχιακές εφημερίδες, τιμήθηκαν με τα βραβεία Πούλιτζερ που ανακοινώθηκαν χθες από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Οι δημοσιογράφοι της μικρής εφημερίδας Post and Courier της Νότιας Καρολίνας πανηγυρίζουν για το βραβείο που κέρδισαν στην κατηγορία του «Κοινωνικού Ρεπορτάζ».

Η ομάδα των φωτογραφικού ρεπορτάζ της εφημερίδας St Louis Dispatch τιμήθηκε με το βραβείο «Breaking News» για την κάλυψη των γεγονότων του Φέργκιουσον (Μιζούρι) μετά τον φόνο του νεαρού μαύρου Μάϊκλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό τον περασμένο Αύγουστο.

Η εφημερίδα Post and Courier της Νότιας Καρολίνας βραβεύτηκε στην κατηγορία του «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για μία σειρά δημοσιογραφικών ερευνών σχετικά με τα υψηλά επίπεδα της βίας κατά των γυναικών στην νοτιο-ανατολική πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times διακρίθηκε στην κατηγορία «Διεθνή», με τους δημοσιογράφους της να τιμώνται συνολικά για την κάλυψη της επιδημίας του Εμπολα στη δυτική Αφρική, ενώ ο φωτογράφος της εφημερίδας Ντάνιελ Μπερχάλακ διακρίθηκε επίσης για την κάλυψη της επιδημίας.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Ερικ Λίπτον βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ερευνητική Δημοσιογραφία» για τα άρθρα σχετικά με τον ρόλο των ομάδων πίεσης (lobbies), ενώ στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν και οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal.

Οι Los Angeles Times διακρίθηκαν στις κατηγορίες Κριτική και Περιοδικό και η Washington Post στην κατηγορία Εθνικές Υποθέσεις.