Νέα παράταση για τη χρεοκοπία: 30 Ιουνίου

του Πάνου Ζέρβα

Διαβάζοντας στην "Καλύβα ψηλά στο Βουνό" το άρθρο της express.gr με τίτλο "Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει χρόνο έως τις 30 Ιουνίου" ο Πάνος Ζέρβας γράφει ενα σύντομο κείμενο όπου ερμηνεύει πολύ απλά και ξεκάθαρα τα between-the-lines γραμμένα. "Το αν θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας ενώ οι φίλοι και εταίροι μας έχουν επιβάλει οικονομική ασφυξία είναι πρόβλημά μας ως ένα σημείο", καταλήγει. "Από εκείνο το σημείο και πέρα, είναι όλο δικό τους".  Ακολουθεί βέβαια το link με το σχετικό άρθρο.

Κάτι δεν τους πάει καλά: η Ελλάδα δεν συμφωνεί (να υποχωρήσει άνευ όρων στις απαιτήσεις για νέα υφεσιακά μέτρα, που θα επιταχύνουν το καθοδικό σπιράλ του θανάτου) αλλά και δε λέει να χρεοκοπήσει, με αποτέλεσμα η MayDay να αναβάλλεται διαρκώς. Ήδη άρχισαν να μιλάνε για τις 30 Ιουνίου.

Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι η φοβερή και τρομερή απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους των ΟΤΑ είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται στην ΕΕ και δεν την επινόησε για πρώτη φορά ο διαβολικός ΣΥΡΙΖΑ (δες στο σύνδεσμο).

Αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο τώρα είναι μια πολιτική (πρωτίστως) αλλά και επικοινωνιακή ανασυγκρότηση της κυβέρνησης. Γιατί τα παραμύθια της χρεοκοπίας και της μονομερούς καταστροφής της Ελλάδας, ενώ δήθεν κανένας άλλος δεν θα πάθει το παραμικρό, τελειώνουν. Το πραγματικό ερώτημα όμως πρέπει να απαντηθεί σύντομα. Και δεν είναι άλλο από το πως θα ξαναπάρει μπροστά η ελληνική οικονομία.

Αυτό είναι το δικό μας πρόβλημα. Το αν θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας ενώ οι φίλοι και εταίροι μας έχουν επιβάλει οικονομική ασφυξία είναι πρόβλημά μας ως ένα σημείο. Από εκείνο το σημείο και πέρα, είναι όλο δικό τους.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει χρόνο έως τις 30 Ιουνίου – Express.gr.