Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 11ης Μαΐου οι αποφάσεις

tvxs.gr

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου. «Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η καθοριστική», τόνισε.

Μιλώντας στους Financial Times, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Πιέρ Μοσκοβισί ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit απάντησε: «Αν η ακεραιότητα δεν διατηρηθεί, σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών και άρα είναι πιο αδύναμο από πριν, και θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Το Grexit θα ήταν κακό για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, κακό για τους Έλληνες, κακό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, φυσικά και θα ήταν κακό. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν κακό. Επομένως, το σύνθημα μας είναι, όχι σε Grexit».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων, αν και όπως είπε παραμένουν οι αποκλίσεις σε ορισμένα καίρια ζητήματα. «Ορισμένες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά.