Bingo!

του Άρη Δαβαράκη

Επειδή είναι σαφές ότι έχω μεγάλη αδυναμία στον Αλέξη Τσίπρα (αδυναμία και εκτίμηση, όχι χαζές ελαφράδες) μέχρι σήμερα γνωστοί και φίλοι ή «φίλοι» άλλοτε σοβαρά, άλλοτε για πλάκα, απέδιδαν την πολιτική μεταστροφή μου από τα κουρασμένα μικροαστικά και «λερωμένα» κόμματα στην «Ευρωπαϊκή Αριστερά» που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας, σε «προσωπική συμπάθεια». Δεν τους αρκούσε που ο νέος αυτός άντρας από μια αριστερή μουχλιασμένη τρύπα βγήκε στο φώς με όλο το φορτίο (της μουχλιασμένης τρύπας) και μέσα σε δυό-τρείς αναμετρήσεις έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, κέρδισε Ευρωεκλογές και είναι ήδη πρωθυπουργός στα 40 του. Έλα όμως που όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να δούν τι σόϊ πρωτογενές καλούπι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, εντυπωσιάζονται πολύ που το ΤΙΜΕ magazine τον συμπεριλαμβάνει στο τελευταίο τεύχος του στις 100 πιο ισχυρές (influential είναι η ακριβής λέξη) προσωπικότητες του πλανήτη. Όπως και να το κάνεις το ΤΙΜΕ magazine μπορεί να μην είναι δα και τα άγια των αγίων της δημοσιογραφίας, είναι όμως μια σταθερή αξία παγκοσμίως, είτε συμφωνείς μαζί του είτε διαφωνείς. Και η ένταξη του πρωθυπουργού  μας στους «100» ( μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Κάνιε Γουέστ, τον Τομά Πικετί, την Κιμ Καρντάσιαν και τον πάπα Φραγκίσκο χωρίς σειρά αξιολόγησης) κακά τα ψέματα βουλώνει μερικά στόματα άπαξ και δια παντός – για να ησυχάσω και εγώ πια από τα χαζά αστειάκια και τα υπονοούμενα! Ποιος Δαβαράκης;  Εδώ «κάνει παιχνίδι» ολόκληρο TIME magazine -  με πάνω από 5 εκατομμύρια φύλλα πωλήσεις και πάνω από 30 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Ας το χαρώ λοιπόν λιγάκι που τον ξεχώρισα νωρίς τον παγκοσμίως ξεχωριστό Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς να τις κατατάσσει λοιπόν (πρώτη, τριακοστή, εκατοστή) το περιοδικό διαλέγει 100 προσωπικότητες, 40 γυναίκες και 60 άνδρες από τον πλανήτη με κριτήριο την επίδραση που έχουν ή μπορούν να ασκήσουν (the most influential). Τους χωρίζει σε πέντε κατηγορίες:  Titans, Pioneers, Artists, Leaders, Icons. Ο δικός μας είναι βέβαια στους «Ηγέτες» - τους Leaders -  κι’ έχει πολύ καλή παρέα. Τον Ινδό Narendra Modi, την Γερμανίδα Angela Merkel, τον Ρώσο Vladimir Putin, τον Κουβανό Raúl Castro, τον Ισραηλινό Benjamin Netanyahu, την Αμερικανίδα Hillary Clinton, τον Barack Obama, την Elizabeth Warren,τον King Salman bin Abdulaziz Al Saud, τον Xi Jinping, τον πάπα-Φραγκίσκο, και, εντάξει, ας μην συνεχίσω το name-dropping, σας έπεισα νομίζω επαρκώς. Για περισσότερες πληροφορίες και για να νοιώσετε κι’ εσείς επιτέλους μιαν εθνική περηφάνια –κάντε ένα κλίκ εδώ ακριβώς να «συστηθείτε» καλύτερα και με τους άλλους 99 που, μαζί με τον Αλέξη μας, συμπληρώνουν το κατοστάρι των most influential.

Δεν χρειάζεται να φλυαρήσω σήμερα. Το λέει το TIME magazine: Ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριλαμβάνεται στους 100 πιο influential ανθρώπους του πλανήτη –ως ηγέτης. Τα μόνο που θέλω είναι να του το επισημάνω και του ιδίου γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να το συνειδητοποιήσει  – πράγμα που έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Ένας ηγέτης παίρνει αποφάσεις προς το συμφέρον της χώρας που ηγείται – και οι αποφάσεις αυτές δεν μπορεί να είναι αρεστές σε όλους, είναι όμως αρεστές στους περισσότερους, στην πλειοψηφία δηλαδή – γι’ αυτό και είναι ηγέτης.

Και εννοώ σαφώς πως ο Τσίπρας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει Τσίπρας (τον βλέπω μπροστά μου να θυμώνει με αυτό που γράφω).  Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα θα ξαναγίνει ΣΥΡΙΖΑ σκέτο.

Γι’ αυτό, με την ευκαιρία, να παρακαλέσω τον πρωθυπουργό μας αυτές τις δύσκολες ώρες, όταν θα έρθει η στιγμή να πάρει μια μεγάλη απόφαση να μην σκεφτεί σαν ηγέτης ενός κόμματος αλλά σαν ηγέτης μιας μεγάλης πλειοψηφίας που ξεπερνάει κατά πολύ τους κομματικούς στρατούς και τις ιδεοληψίες.

Φτού σου ρε Αλέξη – μη σε ματιάσουμε κιόλας. Στους 100 πιο influential του πλανήτη.

Και μη το παίρνεις στραβά: Για μας σου δίνεται αυτό το δωράκι.

Κι’ αξίζει να το χρησιμοποιήσεις σωστά για να γράψουμε όλοι μαζί ιστορία και να νοιώσουμε ξανά αξιοπρεπείς, ελεύθεροι, δημιουργικοί –και ερωτευμένοι!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Δεν ήταν ανάγκη να μαστιγωθείτε σήμερα για το χθεσινό σας άρθρο. Έντιμο κι αξιοπρεπές ήταν και εξέφραζε τις αγωνίες πολλών εξ ημών.

loading..