Επίθεση στον Μάριο Ντράγκι κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΕΚΤ

iefimerida.gr

Ο Μάριο Ντράγκι, μόλις λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει να μιλά στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ, δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα!

Η συγκεκριμένη βρέθηκε μπροστά του, ανέβηκε στο πάνελ, πέταξε διάφορα κομφετί και αμέσως άνθρωποι της προσωπικής ασφάλειάς του έσπευσαν και την συνέλαβαν.

Ο κ. Ντράγκι έδειξε ξαφνιασμένος, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη από όλα τα κανάλια.

Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times η διαμαρτυρόμενη ανέβηκε στο τραπέζι και ούρλιαξε «Βάλτε τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».

Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε την συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα σκούπισε τα κομφετί που του είχε πετάξει η γυναίκα.

Τι είπε για την Ελλάδα

Αμέσως μόλις τελείωσαν τα... απρόοπτα ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου, ενώ, η πρώτη ερώτηση αφορούσε τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε για τον περιορισμό του ELA και σημείωσε ότι η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο περιορισμός ή όχι του ELA είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης. «Η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα».

Παράλληλα, ο Μάριο Ντράγκι επισήμανε ότι η πιθανότητα κουρέματος για το ελληνικό χρέος αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση της ΕΚΤ, αλλά δεν συζητήθηκε. «Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα της χρεοκοπίας και αν κρίνω από τα σχόλια της ελληνικής κυβέρνησης ούτε εκείνη το σκέφτεται» δήλωσε αναφορικά με τη χρεοκοπία ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η στιγμή της επίθεσης
Ο έντρομος Ντράγκι και το σάλτο της διαδηλώτριας

Bίντεο από τη στιγμή της επίθεσης