Μήλο μου κόκκινο!

του Πιγκουίνου
Δεν ξεύρω τι ακούς εσύ σήμερα (Πάολα; Χαρούλη; φωνές;), αλλά εμείς εδώ στην Κίνα ακούμε τους Chopstick Brothers. Και για την ακρίβεια, το αριστουργηματικό άσμα "Ξ(σ)ιάο Πίνγκου-ο". Που σημαίνει "Μικρό μήλο". Και δεν υπάρχει κλάμπ, εμπορικό κέντρο, σπίτι, σχολείο, στρατόπεδο, γηροκομείο, πάρκο που να βρεθείς και να μην δεις κάποιους να το ακούν -ή ακόμα πιο γουάου- να το χορεύουν. Πιτσιρικάδες με μπρίο, μεγαλοκοπέλες με πάθος, παιδάκια με ενθουσιασμό, παπούδες με το ένα πόδι στον τάφο: όλοι χορεύουμε το Ξ(σ)ιάο Πίνγκου-ο, που εξελίσσεται στο πιο τρομαχτικό ποπ φαινόμενο της δεκαετίας, μετα τον Τζάστιν Μπίμπερ. Όχι πες, δεν έπρεπε να σε ενημερώσω να πάρεις τα μέτρα σου; Για πάμε δυνατά!
Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κωμικούς (τύπου "νάσαι καλά, γελάσαμε πάλι") οι οποίοι στο βίδεο κλίπ μεταμορφώνονται σε Αδάμ και Εύα, πρίγκιπα και γοργόνα, Γιούχα και Ρεζίλη. Αν είσαι κακεντρεχής θα πεις ότι η μόνη μεταμφίεση που δεν τους πετυχαίνει, είναι εκείνη που ντύνονται τραγουδιστές.
Επειδής σε ξεύρω ότι έχεις και μία ευαισθησία στη στιχουργική, να σου πω ότι τα λόγια είναι πολύ ποιητικά και βαθυστόχαστα. Το ρεφρέν επί παραδείγματι, λέει "Είσαι το μικρό μου μηλαράκι, είσαι το μικρό μου μηλαράκι". Που είναι ένας στίχος εξόχως στοχαστικός και μπορεί να τον ε-λέει ας πούμε ο ερωτευμένος νέος στην καλή του, ο ενθουσιασμένος μανάβης στο φιρίκι του ή ο εξαρτημένος πληροφορικάριος στο Μάκιντος του. Όλα μέσα από τη ζωή βγαλμένα! Ή μήπως, όλα μέσα από τη ζωή βλαμμένα; Γουατέβερ.
Φυσικά μία τέτοια ζούπερ επιτυχία δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο εντός των συνόρων της Κίνας. Κάτι σαν τον κίτρινο πυρετό! Η επιδημία λοιπόν εξαπλώθηκε στη γειτονική Κορέα. Κι ύστερα στη Μαλαισία. Και την Ινδονησία. Και το Βιετνάμ. Και το Λάος. Και τη ΜιανΜαρ. Δηλαδής μιλάμε για εκατόμβες θυμάτων ολ-αρούντ-Εϊσια. Σε σημείο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ύγειας εξέδωσε ανακοίνωση για όσους ταξιδεύουν προς τα εκεί, καθώς εμβόλιο δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα και είναι πρόσφατες οι απώλειες διεθνώς από το Gangnam Style.
Επειδής λοιπόν τα memes (¨μιμίδια" στο ελληνικό τους) κυκλοφορούν τελευταία ανεξέλεγκτα (κλείσε κάνα παράθυρο, θα την αρπάξεις!), προτείνω να κάτσεις και να ξεσηκώσεις τη χορογραφία. Διότι καθόλου μην το αποκλείεις φέτος στα σάμερ κλαμπς να σου πεταχτεί ένα "Ξ(σ)ιάο Πίνγκου-ο" ανάμεσα στη Φουρέιρα και τη Ριάνα και να μην ξεύρεις τι να γίνεις. Κι αν οι εν λόγω κινήσεις είναι υπερβολικά τσιριμπίμ τσιριμπόμ για την ψυχολογία σου, χόρεψε εσύ το "Μήλο μου κόκκινο, ρόιδο βαμμένο" που είναι κι αυτό στο θεμάτικ "φρουτοσαλάτα" και μπορεί και να κερδίσεις τις εντυπώσεις.