Στήριξη στον πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ

efsyn.gr

Η πολιτική γραμματεία του κόμματος ενέκρινε τη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης, προσφέροντας ουσιαστικά στήριξη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην πολιτική που ακολουθεί απέναντι στους δανειστές της χώρας. 

Ταυτόχρονα -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- η πολιτική γραμματεία επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας - αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του, εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η Αθήνα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.