Η οργή των θεσμών: «Μας πέταξαν έξω! Δεν ήθελαν να μας δουν»

crashonline.gr

Απίστευτα φαίνεται πως είναι όλα όσα συνέβησαν στο υπόγειο του Κάραβελ και στις συγκεκριμένα στις αίθουσες όπου προσπαθούσε να γίνει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών εμφανίστηκαν με τους φακέλους στα χέρια αλλά απέναντι τους βρήκαν δημοσίους υπαλλήλους με οδηγίες να παραδώσουν μόνο κάποια δημοσιονομικά στοιχεία και να μην συζητήσουν για μεταρρυθμίσεις. «Αν θέλετε κάτι περισσότερο, είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης την οποία έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός» ήταν η στερεότυπη απάντηση που άφηνε σύξυλους του ξένους διαπραγματευτές.

 
Τα καψώνια…
Ωστόσο, σύμφωνα με το Βήμα, τα «καψώνια» της ελληνικής πλευράς δεν σταμάτησαν εκεί. Συνάντηση για τα «κόκκινα» δάνεια υπήρχε στην ατζέντα… αντιπροσωπεία για το ΕΣΠΑ εμφανιζόταν, για το Ασφαλιστικό ήταν το θέμα… πήγαινε ελλιπλές κλιμάκιο και δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Δεν είναι περίεργο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσιείυμα, που οι συναντήσεις διαρκούσαν πολύ λίγο. «Εδώ ήρθαμε να συζητήσουμε, δεν ήρθαμε για interview με ερωτήσεις-απαντήσεις» έλεγαν τα τεχνικά κλιμάκια απέναντι στα «μουγκά» στελέχη των υπουργείων.

Σύμφωνα με το Βήμα χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ούτε σε υψηλότερο επίπεδο και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν ενημέρωσαν τους προϊσταμένους του ότι «Μας πέταξαν έξω! Δεν ήθελαν να μας δουν!».