Λαλιώτης προς ΣΔΟΕ: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα»

kathimerini.gr

Την ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου του ΣΔΟΕ σχετικά τόσο με την προσωπική όσο και με  την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση, ζητά  με επιστολή του προς τον γ.γ. του Σώματος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Λαλιώτης, απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου στα περιουσιακά του στοιχεία από το ΣΔΟΕ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαλιώτης κάνει λόγο για απόπειρα σπίλωσης του ονόματός του η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, θα πέσει στο κενό. Παρόλα αυτά σημειώνει ότι «για λόγους αρχής κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος, γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει κανέναν να φοβηθεί».

Ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει επίσης ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, «είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις του για το Πόθεν Έσχες». Παραθέτει μάλιστα στοιχεία για τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του ιδίου ή της οικογένειάς του.

Εξάλλου, στην επιστολή του αναφέρει ότι «όλα τα ετήσια εισοδήματα της οικογένειάς του (τα δικά του και της συζύγου του) προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από την επαγγελματική εργασία και δραστηριότητά τους και έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά με κάθε λεπτομέρεια κάθε χρόνο στις φορολογικές Δηλώσεις και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες». Ο κ. Λαλιώτης διευκρινίζει παράλληλα ότι ποτέ και πουθενά είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας δεν έχει αποκτήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο πέραν αυτών που καταγράφονται διαχρονικά στις δηλώσεις του στην Εφορία και στο πόθεν έσχες.

Δηλώνει επίσης κατηγορηματικά ότι δεν είχε ποτέ και δεν έχει (είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας) ουδεμία απολύτως περιουσιακή σχέση με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε τομέα, με οποιαδήποτε ακίνητα, με υπεράκτιες offshore εταιρείες και με κάθε λογής άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες.

Ο πρώην υπουργός προσθέτει: «Πάντα πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι ο δημόσιος λόγος και οι πράξεις των Πολιτικών και των Δημόσιων Λειτουργών οφείλουν να καθορίζονται από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα παντού και πάντα, από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα, από την πίστη τους ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που αποκτάει κανείς από διασπάθιση δημόσιου χρήματος, πρέπει να δημεύεται με παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών».

Υπενθυμίζει επίσης τις συγκρούσεις του με τον  Μάκη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγορεί ότι  «αποπειράθηκε ως εντολοδόχος σκοτεινών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, με πλαστογραφίες και συκοφαντίες, να στήσουν εις βάρος μου μία άθλια σκευωρία με επίκεντρο τη σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρει ότι δικαιώθηκε «σε κάθε απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησής μου από ορισμένα ΜΜΕ» με ομόφωνες δικαστικές καταδίκες, αλλά και ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Κ. Λαλιώτη.