Ο Τσίπρας «τα έριξε» στη Σύνοδο Κορυφής

tribune.gr

Παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας την αντίφαση που δημιουργεί από την μία πλευρά η αποδοχή ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και από την άλλη οι κατηγορίες ότι όταν λαμβάνει η κυβέρνηση μέτρα για την φτώχεια είναι μονομερής ενέργεια.

Την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ο οποίος και παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και μάλιστα πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι πρέπει «να βρούμε κονδύλια» για τον σκοπό αυτό. Και στη συνέχεια δικαίωσε την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι πολύ λογικό που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να επισημάνει το πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.

«Υπάρχει αντίθεση», τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, «ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Εξήγησε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.