Συνάντηση Τσίπρα - Merkel στο Βερολίνο την επόμενη Δευτέρα

Της Νίκης Ζορμά

Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κ. Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε την Δευτέρα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόσκληση στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και η γερμανική πλευρά μέσω twitter.

Ως θετική κίνηση αποτιμά την πρόσκληση το Μαξίμου

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού η τηλεφωνική επικοινωνία της γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Α. Τσίπρα διήρκεσε 20 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο capital.gr οτι πρόκειται αναμφισβήτητα για μία θετική κίνηση παραπέμποντας μάλιστα στο περιεχόμενο της συνομιλίας τους στο οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Μέρκελ είπε στον Αλέξη Τσίπρα "θέλω να έχουμε μία σε βάθος συζήτηση και γι αυτό σε προσκαλώ να επισκεφτείς το Βερολίνο". Τούτων δοθέντων κυβερνητικές πηγές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το δια ταύτα του τετ α τετ Τσίπρα - Μέρκελ.

Σε ερώτηση του Capital.gr εάν η κίνηση αυτή αποδυναμώνει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτική απόφαση στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι "δεν υπήρχαν ποτέ υψηλές προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Ξενοφων Ισαρης έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Όσο ετούτοι πιο κοντά τοσο οι άλλοι πιο μακριά, αχ Australia !
    (350,000 Έλληνες μεταναστευσαν ήδη στα πέντε μαυρα χρόνια των μνημονίων. Οι υπόλοιποι δεν πρόλαβαν να φύγουν πριν τους παρουν οι μνημονιακοί ολα τα λεφτά)

  • 2 Ο/Η Ξενοφων Ισαρης έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Σήμερα ανακοινώθηκε οτι η Μερκελ καλεσε και το Σαμαρά εκεί ΠΡΙΝ τον πρωθυπουργό. Μεγαλυτερη ασέβεια και προσβολή αραγε γίνεται; Κανονικα δεν πρέπει ο πρωθυπουργος να ακυρώσει την συνάντηση καλωντας την Μερκελ εδω ίσα για να τηρήσει τα προσχήματα;

loading..