Βαλαβάνη: Η περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα - Μικρό ποσό στο εξωτερικό

ethnos.gr

Απάντηση στις κατηγορίες στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχετικά με καταθέσεις που φέρεται να έχει στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει μετά τις αποκαλύψεις για τα εμβάσματα του πρώην υπουργού, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό περιέχει ένα πολύ μικρό ποσό» δηλώνει η κυρία Βαλαβάνη και αναφερόμενη στις αιτιάσεις που ακούστηκαν, λέει ότι «όλη η κινητή και ακίνητη, προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα».

Στη δήλωσή της μάλιστα διευκρινίζει ότι το ποσό που έχει στο λογαριασμό του εξωτερικού «είναι μικρότερο από το κόστος του πρώτου εξαμήνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία», ενώ παραπέμπει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τους ενδιαφερόμενους...

Ολόκληρη η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών:

«Με αφορμή την έρευνα αναζήτησης των πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι «να δώσω εξηγήσεις». Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως «αδυναμία» και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν - στην καλύτερη περίπτωση - το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να «φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα.

» Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου «πόθεν έσχες» στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;»