Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Στουρνάρα

HuffPost Greece

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για την Σύνοδο της ΕΚΤ.

View image on Twitter

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά την Πέμπτη το βράδυ.

Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι το πρόγραμμα του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την ποσοτική χαλάρωση στις χώρες της ευρωζώνης. Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΚΤ λεπτομέρειες καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για αγορά ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο να «χτυπηθεί» ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη που θεωρείται αιτία της ύφεσης. Τη σύνοδο θα απασχολήσει και το ελληνικό ζήτημα και οι κινήσεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας.