Στη Βουλή το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

tanea.gr

Στη Βουλή έφθασε την Τρίτη το θέμα της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά και τα όσα ανέφερε η αρθρογράφος των «ΝΕΩΝ» Ελενα Ακρίτα στο κείμενό της στο φύλλο του Σαββάτου της εφημερίδας. 

Με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ρεθύμνου του ίδιου κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητούν ενημέρωση για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και για το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστική στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον έχει ότι η ερώτηση υπογράφεται από δύο βουλευτές από την Κρήτη, που στην επιστολή τους υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στο άρθρο-επιστολή της Ελενας Ακρίτα προς τον Γ. Πανούση μέσω των «ΝΕΩΝ» αναφερόταν ότι «στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ενας "πρωτοκλασάτος" Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία»... 

Οι δύο βουλευτές μάλιστα ζητούν εφόσον εφόσον η εμπλοκή πολιτικού (...) άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών Λ. Αυγενάκη και Γ. Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εξαφάνιση σπουδαστή και την εμπλοκή πολιτικού προσώπου

» Η υπόθεση της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει απαντήσεις. Σε επιστολή (2/3/2015) της δημοσιογράφου Κας Έλενας Ακρίτα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ανέφερε "Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας 'πρωτοκλασάτος' Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία".

» Σε απάντηση του κ. Γ. Πανούση στην επιστολή της Κας Ελ. Ακρίτα αναφέρεται σχετικά με την εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη ότι "Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα".

» Κατ’ αρχήν ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι ως Πολιτεία να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική «ομπρέλα» προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από την βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε τον σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

» Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού Βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της Κας Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει.

» Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

»1. Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή; Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

»Οι ερωτώντες Βουλευτές

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης Γιάννης Κεφαλογιάννης

Βουλευτής Ηρακλείου Βουλευτής Ρεθύμνου»