Έξι μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι του Eurogroup

avgi.gr

Με την ανθρωπιστική κρίση και την διοικητική μεταρρύθμιση στην ψηλότερη θέση της βαλίτσας του και με συνολικά έξι μεταρρυθμίσεις, μεταβαίνει την Δευτέρα στο Eurogroup, o Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το Mέγαρο Μαξίμου ο τομέας της ανθρωπιστικής κρίσης θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα καθώς πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια).

Η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αφορά τον απεγκλωβισμό και την επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, χωρίς να «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο αλλά να επιβραβεύει τους συνεπείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, την λίστα των έξι μεταρρυθμίσεων  συμπληρώνουν, η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, η ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και η δημιουργία ενός  νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.