Στο Eurogroup θα παρουσιάσει το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση

HuffPost Greece

Στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 9 Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει τις συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης μετά την ολοκλήρωση διευρυμένης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου, το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες του κυβερνητικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης «Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε ότι «Είναι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στο δικό μας πρόγραμμα και στη συμφωνία».

«Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης εξήγησε επίσης ότι «οι συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα της οικονομίας θα είναι ποσοτικοποιημένες» και ότι θα είναι « πέραν των νομοσχεδίων και καινούργια πράγματα».

Ο κ. Δραγασάκης διέψευσε τη φημολογία περί άφιξης την Τετάρτη στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση».

Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Βαρουφάκη με τον κ. Μάρδα, την σύμβουλό του υπουργού Έλενα Παναρίτη και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο με θέμα τα ταμειακά διαθέσιμα.