Την Τρίτη η ανακοίνωση για Πρόεδρο

HuffPost Greece

Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι διαβουλεύσεις λόγω εσωκομματικών διαφωνιών για την ανακοίνωση του υποψήφιου προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ επρόκειτο να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας με διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής από το Μέγαρο Μαξίμου αυτό ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η ανακοίνωση για της υποψηφιότητας θα γίνει την Τρίτη μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και η ψηφοφορία την Τετάρτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλάριδη:

Με τη λαϊκή εντολή στην καρδιά μας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη διαπραγμάτευση. Από το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες. Το απόγευμα μάλιστα συνομίλησε με τον κ. Γιούνκερ για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup. Θα κάνει την ανακοίνωση την Τρίτη το πρωί και η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη.

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε πως υπάρχει θέμα με «ενστάσεις» της Αριστερής Παρέμβασης για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο κ. Καμμένος απέφυγε τις δηλώσεις. Από το Μαξίμου αναχώρησε επίσης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος αντιδρά σε επιλογή υποψηφίου ο οποίος έχει ψηφίσει το Μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής, ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης ανακοίνωσε ότι «αργά» σήμερα το βράδυ πρόκειται να υπάρξει η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φαβορί παραμένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Ωστόσο, σε συζήτηση που είχε γίνει προ ημερών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και άλλες σκέψεις πέραν του Έλληνα Επιτρόπου χωρίς ωστόσο να επεκταθούν σε ονόματα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στα δημοσιογραφικά γραφεία τα ονόματα τα οποία επίσης ακούγονται ως πιθανές υποψηφιότητες είναι εκείνα του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και της Ιωάννας Καρυστιάνη.