Ογκώδη συλλαλητήρια αξιοπρέπειας

avgi.gr

Από τις 5 το απόγευμα και για πάνω από τρεις ώρες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν στο Σύνταγμα και σε πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων, βροντοφωνάζοντας: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».

Ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, η Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και η πλατεία Συντάγματος άρχισε να γεμίζει από νωρίς το απόγευμα. Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα επικρατούσε το αδιαχώρητο και οι επιβάτες, που στη συντριπτική πλειονότητά τους κατευθύνονταν στη συγκέντρωση, προχωρούσαν με βήματα σημειωτόν.

Με πλακάτ και συνθήματα σχετικά με το Eurogroup της Δευτέρας και τη στάση της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαίων εταίρων, οι διαδηλωτές εξέφραζαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, να διεκδικήσει και να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις, βάζοντας οριστικά τέλος στην πολιτική της παρατεινόμενης λιτότητας και της εντεινόμενης κοινωνικής εξαθλίωσης.

«Ούτε βήμα πίσω», «Αλληλεγγύη – Σεισάχθεια», «Troika raus» και «Η Ελλάδα δεν θα γίνει από χώρα, χώρος», ήταν μερικά χαρακτηριστικά συνθήματα.

Μεγάλες ήταν οι συγκεντρώσεις και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στον Βόλο, τη Λάρισα και άλλες πόλεις, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.