Συγκέντρωση στήριξης της κυβέρνησης

kathimerini.gr

Πολυάριθμοι διαδηλωτές κατέκλεισαν το χώρο μπροστά από τη Βουλή και εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κυβερνητική προσπάθεια για αναπροσαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Η κινητοποίηση του κόσμου έγινε μέσα από το Facebook ενώ παρόμοια συγκέντρωση λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν απόψε το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.

«Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω». Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.