Η Γερμανία παίζει σκληρό παιχνίδι

ThePressProject

Οι σκληρές θέσεις σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύουν ότι και το Βερολίνο μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή, διαμηνύουν πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει τη «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης».

Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή, καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση», καθώς «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».
 

Πνεύμα συνεργασίας

Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση με το έγγραφο, φέρεται να ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο. Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά», αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.