Oh Doctor please, some more of theese!

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

«..  Things are different today, I hear every mother say
Cooking fresh food for a husband's just a drag
So she buys an instant cake and she burns her frozen steak
And goes running for the shelter of a mother's little helper
And 2 help her on her way, get her through her busy day
Doctor please, some more of these, Outside the door, she took 4 more....»

Όπως είπε και ο Wolf στο Pulp Fiction «πριν βιαστούμε να  πάρουμε πίπα ο ένας στον άλλον από τη χαρά μας ας κοιτάξουμε και λίγο τη δουλειά μας».  Αμάν πια με το πόσο ωραία έγιναν όλα ξαφνικά. Ούτε ναρκωτικά να μας έδιναν. Όχι 4 more, 14 more χαπάκια καταναλώνουμε στο Ίντερνετ κάθε μέρα με τις δηλώσεις.

Γιατί γαντζωνόμαστε τόσο πολύ σ’ αυτές; Μήπως στήνουμε βιαστικά το πανηγύρι στα λόγια για να προλάβουμε πριν αποδειχθεί τυχόν αυτό που ενδόμυχα φοβόμαστε; Ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην πράξη; Δεν μπορούμε να έχουμε απλά λίγη πίστη και υπομονή; Η μήπως νομίζετε ότι η πολιτική εξαρτάται από τα λάϊκ ή τα dislike μας;

Υπάρχει βέβαια και αυτή η άποψη ότι οι αλλαγές είναι δύσκολες ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο; Όταν πήγε ο Γερμανός διοικητής στην τράπεζα της Ελλάδος το 1940 για να κάνει κουμάντο λέτε να του είπανε «περιμένετε παρακαλώ να θάψουμε τα λεφτά και να κάψουμε όλα τα έγγραφα και μετά περάστε» ; Η εξουσία είναι εξουσία ακριβώς διότι ορίζει τις αλλαγές που θέλει να κάνει.

Ξέρουνε πολύ καλά και που είναι τα λεφτά και ποιοι είναι για μέσα. Τόσα χρόνια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και ακόμη περισσότερα οι ΑΝΕΛ, ειδικά ο Καμένος που έχει τρέξει τόσα δικαστήρια. Και είναι κυβέρνηση, δεν είναι εγώ και εσείς. Ότι θέλουν κάνουν αν το θέλουν. Εδώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε την μισή βουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στη φυλακή χωρίς κάν στοιχεία ή δίκη. Θα πείτε οι προηγούμενοι δεν ήταν δημοκράτες. Σωστό. Όμως οι σύμμαχοι στον πόλεμο δημοκρατικά σκότωναν τους Ναζί; Αν ήταν έτσι όλοι θα μιλούσαμε σήμερα Γερμανικά. Και δεν είπαμε να σκοτώσουνε κανέναν. Αλλά ακούς εκεί ο Στουρνάρας λέει αρνείται να παραιτηθεί; Τι είναι αυτό; Έχει κάτσει πάνω στο ταμείο του κράτους το πήρε αγκαλιά και λέει είναι δικό μου και των φίλων μου;!

Ένα έχει αποδείξει η πράξη περισσότερο από ποτέ αυτά τα 4 χρόνια. Η αστυνομία είναι τυφλό όργανο. Αν την διατάξει η κυβέρνηση οι αστυνόμοι θα κάνουν ότι τους πούνε. Δεν είδατε πόσο κόσμο δείρανε στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα των Αγανακτισμένων; Τι νομίζετε είχαν προσωπικά με τον καθένα; Όσοι πρέπει λοιπόν πάνε όλοι μέσα και σήμερα αν θέλει η κυβέρνηση και θα βγούνε κι αυτοί έξω όταν και άμα γίνει η δίκη. Εκείνον τον νεαρό που το είχαν πιάσει για μια γιάφκα σε ένα γκαράζ πως το έβαλαν "προφυλάκιση" λέει 18 μήνες; Το Ρωμανό πέρα από το ξύλο στη σύλληψη, που δεν του έδιναν ούτε άδεια εκπαιδευτική όταν κόντευε να πεθάνει; Όταν έβγαζαν έξω τον Ξηρό

Όλα γίνονται άμα είναι για να γίνουν. Μην ανησυχείτε λοιπόν και βιάζεστε τόσο  "να πάρουμε πίπα ο ένας στον άλλον" από τον μεγάλο μας ενθουσιασμό με την κάθε εντυπωσιακή δήλωση.  Η αλλαγή όταν έρθει θα φανεί στην τσέπη μας, όχι στην τηλεόραση και ακόμη λιγότερο στο facebook !