Όλοι μαζί

του Χρήστου Λαδά

Οι εκλογές τελείωσαν.

Στις 25 του μηνός ο κόσμος αποφάσισε.

Η βούληση του ήταν σαφής.

Ασφαλώς και δεν μπορεί παρά να τύχει του σεβασμού όλων.

Ο λαός είναι ο κυρίαρχος και οι εξουσίες ασκούνται στο όνομα του και για λογαριασμό του, όπως ορίζεται και στο Σύνταγμα.

Ο λαός έδωσε μια καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της χώρας ήδη σχηματίστηκε και ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο.

Οπωσδήποτε είναι η δυσκολότερη από την μεταπολίτευση και μετά.

Οι Έλληνες οφείλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση της χώρας τους. 

Το ίδιο οφείλει και εκείνη προς αυτούς όπως έχει ήδη δεσμευτεί.

Η προεκλογική περίοδος ήταν σκληρή και η χώρα πρέπει να προχωρήσει.

Πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση των νέων Υπουργών από τους προκατόχους τους και η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει όλα εκείνα, που με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, συντάχθηκαν σε ένα συνολικό πρόγραμμα αλλαγής της χώρας, της κοινωνίας, της οικονομίας, της ψυχολογίας του κόσμου.

Από την ηττοπάθεια, στην ελπίδα και την αισιοδοξία.

Ο στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα μια μοντέρνα Ευρωπαϊκή χώρα, με οικονομικές και ατομικές ελευθερίες για τους πολίτες της, σε μια ευημερούσα κοινωνία. Ταυτόχρονα, ο ρόλος του κράτους θα πρέπει να είναι σημαντικός, με δικαιοσύνη όμως και κοινωνικό πρόσωπο, ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή κατρακύλα όπως αυτή που βιώσαμε τα προηγούμενα 30 χρόνια. 

Έχουμε όλοι συμφέρον να πετύχει η νέα κυβέρνηση.

Όλοι!

Ανεξαρτήτως κομματικών, πολιτικών ή ιδεολογικών προτιμήσεων.

Πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες, μετά Ευρωπαίοι και μετά πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια, στο ύψος της.

Ας εργαστούμε σε αυτό το πλαίσιο καλόπιστα και δημιουργικά.

Οι δείκτες του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο πλούτος και η επιρροή μιας οικονομικής ολιγαρχίας στην Ελλάδα αυξάνεται, την ίδια ώρα που εντείνεται ο κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός για την πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, στην υγεία, στην οικονομία, στην ίδια ζώσα και ενεργή κοινωνία.

Η φιλοσοφία της νέας κυβέρνησης δεν είναι η ανάθεση, ούτε η διαχείριση της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Είναι η συνδιαμόρφωση, η κοινή πορεία, η συμμετοχή των πολιτών και το consensus.

Το μονοπάτι που διαλέξαμε ως Λαός είναι το δύσκολο. Αξίζει όμως. 

Είναι ο δρόμος της προσπάθειας, της ρήξης με τα συμφέροντα, της δουλειάς, της παραγωγικής εργασίας, της ισότητας στις ευκαιρίες, του εκδημοκρατισμού της κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και μέσα σε ένα κράτος δικαίου. Αυτά εννοούμε όταν λέμε αριστερή διακυβέρνηση.

Η χώρα μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι η νέα κυβέρνηση που εκπροσωπείται από ένα δικό της καθαρό άνθρωπο θα παλέψει για το καλύτερο, εντός και εκτός, για την χώρα. Για πρώτη φορά οι μία Ελληνική κυβέρνηση στέκεται τίμια απέναντι στον κόσμο και παλεύει για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο δρόμος μπροστά μας είναι ανηφορικός. Όμως, μέσα από την συλλογική προσπάθεια ολόκληρου του Λαού μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που ονειρευτήκαμε.
 

Όλοι μαζί.  

(Εξαιρούνται μόνο όσοι επιλέγουν να αυτοαποκλειστούν αν και δεν περισσεύει κανείς)