Μανουέλ Βαλς

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε με σαφήνεια  πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση, αλλά ότι και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

«Δεν υπάρχει ανησυχία» για Grexit σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος σε δηλώσεις του από το Πεκίνο, αναφορικά με στις κινεζικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα παραμείνει και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».

«Δεν υπάρχει ανησυχία για Grexit», είπε ερωτηθείς σχετικά από Κινέζα δημοσιογράφο, έπειτα από την ομιλία του για τις σινο-γαλλικές σχέσεις και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

Ο κ. Βαλς είπε ακόμη πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά, αλλά όπως σημείωσε, «ταυτόχρονα η Ελλάδα -έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση- πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Σημειώνεται πως χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.