Μανουέλ Βαλς: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Newsroom ΔΟΛ

Βαλς: Δεν μπορούν πλέον να υφίστανται οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας

H Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, λίγο πριν από την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλόγο του Μισέλ Σαπέν.

«Είναι […] ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

«Πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας, αυτές που υπερασπίζεται ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει από ένα επίπεδο ισχνής ανάπτυξης και μιας δραματικά αυξημένης ανεργίας όπως σήμερα, προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει και πάλι, επισήμανε.

«Πρέπει να χαιρετίζουμε, να σεβόμαστε και να κατανοούμε την επιλογή του ελληνικού λαού. [Οι Έλληνες πολίτες] έχουν σφυροκοπηθεί από την οικονομική κρίση και τη σφοδρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επιβλήθηκαν. Κυριαρχικά αποφάσισαν να καταστήσουν την Αριστερά υπεύθυνη» για τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε ο Μανουέλ Βαλς.