Καλό μας μήνα Φεβρουάριο!

του Άρη Δαβαράκη

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, από τα χαράματα της Δευτέρας μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μας έφερε τόσα δώρα που ζαλιστήκαμε. Στην αρχή ήταν η μεγάλη νίκη της Αριστεράς που για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχημάτισε κυβέρνηση. Μετά ήταν η συνειδητοποίηση πως πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι πια ο Αλέξης Τσίπρας – ένας έντιμος 40χρονος, καθαρός, προσγειωμένος, δυναμικός, χαμηλών τόνων και υψηλών οραμάτων. Μετά άρχισαν οι επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Όλα γίνανε κανονικά και, για πρώτη φορά, με τίμιες και καθαρές κουβέντες.

Ο Φεβρουάριος μπαίνει γελαστός. Έχουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό που μας κάνει να νοιώθουμε και ασφαλείς και αξιοπρεπείς και αισιόδοξοι. Θα το παλέψουμε λιγάκι ακόμα, δεν θα είναι εύκολα, ίσως και να «ματώσουμε» όπως μας έχει προειδοποιήσει ο Τσίπρας, αλλά μπορούμε επιτέλους να προχωράμε με το κεφάλι ψηλά. Δεν είμαστε πια τα θλιμμένα θύματα του, ήδη νεκρού, παλαιού πολιτικού συστήματος. Είμαστε τα ζωντανά μέλη μια κοινωνίας που  επανεκκίνησε  και ήδη έχει μπει στο μονοπάτι της αναβάθμισής της.

Ο Φεβρουάριος είναι για toportal.gr  ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων. Θα συνεχίσουμε; Θα σταματήσουμε; Θα αναβαθμισθούμε κι’ εμείς όπως κάνει όλη η Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε –δηλαδή μια πλατφόρμα με αισθητική, θέση και όραμα όπου θα χωρούν και θα προβάλλονται όλες οι απόψεις και οι τάσεις, στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική, τις επιστήμες, την νέα εποχή με τους καινούργιους ανθρώπους που δεν θα ζούνε πια για το χρήμα αλλά για να χαρούν και να βιώσουν το μέγα θαύμα της ύπαρξής τους σαν αναπόσπαστα μέλη ενός ενιαίου οικοσυστήματος  που μας περιλαμβάνει όλους –και όλα;

Έχουμε καιρό. Για σήμερα, Κυριακή 1η Φεβρουαρίου του 2015, χαρούμενοι και ανακουφισμένοι («απ’ την ψυχή ως την ψυχή»), ετοιμάσαμε τα καθιερωμένα 20 πιο διαβασμένα κείμενα της εβδομάδας 25-31 Ιανουαρίου. Πρώτο με δεκάδες χιλιάδες «χτυπήματα» διαφορά τερμάτισε το «Γεια σου Γιάνη Βαρουφάκη» που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες –λόγω της μεγάλης αποδοχής που έχει ο υπουργός των Οικονομικών και της συνάντησής του με τον Ντεϊσελμπλούμ. Όμως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κείμενα που «αναρτήσαμε», διαβάστηκαν πολύ και έγιναν shared, με αποτέλεσμα ο Ιανουάριος να κλείσει με έναν απρόσιτο μέχρι σήμερα (για toportal.gr) αριθμό μοναδικών κλίκ, πολλαπλών pageviews και διάρκειας παραμονής.

Μπείτε από εδώ (www.toportal.gr)  και κόψτε βόλτες. O Φεβρουάριος που μόλις έφτασε είναι φορτωμένος μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, λάμπει όμως και φωτίζεται από αυτό το καινούργιο κοινό αίσθημα της μεγάλης, ευρύχωρης και γενναιόδωρης αισιοδοξίας που μπήκε με φόρα στη ζωή μας από την νύχτα της 25ης Ιανουαρίου.

Καλό μήνα λοιπόν. Μόλις ξεκινάει μια σπουδαία, ιστορική και πλούσια σε εμπειρίες διαδρομή που μεταμορφώνει την Ελλάδα –και εμάς μαζί.