Βερναρδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην αυτοδυναμία

avgi.gr

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και την αισιοδοξία του ότι "είναι πάρα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία", επιχειρώντας παράλληλα μια ανάλυση του πολιτικού χάρτη την επόμενη μέρα των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον ιστότοπο EMEA.gr, οΧρ. Βερναρδάκης έκανε λόγο για "ρεύμα νίκης" στον ΣΥΡΙΖΑ που αντίστοιχα αποτρέπει τους ψηφοφόρους από την επιλογή της Ν.Δ. Για την οικονομία δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει "η ακύρωση του Μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης".

Θεωρεί, επίσης, ότι με βάση τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του βρίσκονται πιο κοντά στο ΚΚΕ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ επισημαίνει ότι η στρατηγική την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες μοιάζει μάλλον με μια στρατηγική ήττας, καθώς φαίνεται ότι έχει αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών και τη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.