Μάταιες απόπειρες "τρόμου"

efsyn.gr

Στα χρόνια του Εμφυλίου γύρισε η πολιτική αντιπαράθεση, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, με τον Αντώνη Σαμαρά να καταφεύγει στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την τροχιά εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τόνος με τον οποίο έβαλε ο πρωθυπουργός τα διλήμματα των εκλογών, παραπέμπει στο τελεσίγραφο των Αθηναίων στους Μηλίους «πας μην ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών», ρίχνοντας τις γέφυρες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να χωρίσει το εκλογικό σώμα στα δύο, ο κ. Σαμαράς μίλησε από το βήμα του ΕΒΕΑ για «δύο κόσμους», «δύο μοντέλα», «δύο αντιλήψεις», ανεβάζοντας κατακόρυφα την οξύτητα και την πίεση προς τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος από το αρνητικά σποτ της Ν.Δ.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η νέα σειρά των σποτ που βγήκαν χθες στον αέρα και προεξοφλούν την ολική καταστροφή της χώρας στις 26 του μήνα, εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφυλιοπολεμικές αναφορές από τον Μάκη Βορίδη

Σε προεκλογική συγκέντρωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας έδωσε τον εμφυλιοπολεμικό τόνο που ήθελε λέγοντας ότι «η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά. Ο,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

Και προχώρησε, δίνοντας στις εκλογές χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ δύο κόσμων: «Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».

«Δεν θα νικήσει η Αριστερά», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.