Βίντεο του χαλιφάτου με 12χρονο παιδί να εκτελεί «προδότες»

tovima.gr

Ένα 12χρονο παιδί εμφανίζεται σε βίντεο του χαλιφάτου να εκτελεί δύο Ρώσους -«κατασκόπους», σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 7,5 λεπτών και αποτελεί όπως αναφέρει το CBS News μία από τις «παραγωγές» της αλ Χαγιάτ: ξεκινά με τα λόγια των δύο Ρώσων, οι οποίοι ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι και πήγαν στην Συρία για να δολοφονήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθεί ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε άλλους που θα θελήσουν να πράξουν αναλόγως και στη συνέχεια, αλλάζει το σκηνικό: οι δύο άνδρες εμφανίζονται σε εξωτερικό χώρο και από πίσω τους ένας 12χρονος με ασιατικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένας μεγαλύτερος άνδρας.

Στη συνέχεια, το παιδί εκτελεί τους δύο Ρώσους με μία σφαίρα στον αυχένα.Το υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στις τελευταίες ζωντανές σκηνές οι δύο άνδρες εμφανίζονται πλέον νεκροί.

Το πλάνο στη συνέχεια αλλάζει με το ίδιο παιδί να δηλώνει στις κάμερες -σε παλαιότερα στιγμιότυπα- ότι όνειρό του είναι να γίνει μουτζαχεντίν.