Δικαιοσύνη ή θάνατος για την ΕΕ

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Όλοι λέμε Ευρωπαϊκή Ένωση και γεμίζει το στόμα μας μέλι. Εγώ ο ίδιος χαιρόμουν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να βλέπω το δολάριο να κατρακυλάει έναντι του ευρώ και μιλούσα συνέχεια για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Τότε. Και ύστερα ήρθε το μαύρο 2009 και όλα τα ψέματα.

Ας φύγουμε από τα περίπλοκα οικονομικά με τα οποία μας φλόμωσαν  5 χρόνια τώρα για να μην ξέρουμε ή να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται. Spreads,  δημοσιονομική προσαρμογή, αγορές και ένα σωρό άλλες γενικότητες πεισματικά και μόνιμα αδιευκρίνιστες. Ας πούμε τα πράγματα απλά έτσι όπως θα τα καταλάβαινε κι ένας που έχει ένα περίπτερο.

Η Γερμανία μετά το τέλος του ΒΠΠ ήταν ισοπεδωμένη. Στις φωτογραφίες δείχνει πιο χάλια και από την Ελλάδα τότε. Όμως ήταν εκείνη που έκτισε το γερμανικό «θαύμα» με Έλληνες μετανάστες! Πληρώνοντας τους με τα λεφτά των άλλων. Τα δις δάνεια που της έδωσαν και τα τρις που δεν αποζημίωσε, όσους στον πόλεμο ζημίωσε. Πάρα πολλά χρήματα. Αν αυτά τα χρήματα τα είχε η Ελλάδα από τότε θα πήγαιναν οι Έλληνες στην Γερμανία να κτίσουν το γερμανικό θαύμα ή αντίθετα θα κάθονταν εδώ, καλά πληρωμένοι και θα έκτιζαν το Ελληνικό Θαύμα;

Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά. Κανείς δεν απαγόρευσε στη Γερμανία να έχει βαριά βιομηχανία, κανείς να φτιάχνει αυτοκίνητα, κανείς δεν την υποχρέωσε να αγοράζει ατελείωτα όπλα. Και όλοι μαζί να της δίνουνε λεφτά. Για να μην γίνει η Ευρώπη Ρωσία.  

Οι γερμανοί ύστερα από όλα αυτά μιλάνε για την «άτακτη Ελλάδα» και τους άπληστους καλοπερασάκηδες Έλληνες προσβάλλοντας μας ακόμη και μέσα από τα ΜΜΕ τους. Τώρα που βλέπουν να βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ότι θα έχουμε κυρώσεις αν δεν σεβαστούμε τις διεθνείς μας συμφωνίες.

Ας πούμε πως ήμασταν σπάταλοι και ξοδέψαμε πολλά μετά το ’81. Και λοιπόν; Δικά μας λεφτά ήτανε. Αν από το 1945 μας είχαν αποζημιώσει οι γερμανοί, αν έκτοτε κτίζαμε με τα δικά μας λεφτά, που απλά θα μας έδιναν πίσω, το δικό μας θαύμα, το 1981 πως θα ζούσαμε; Θα λέγαμε σπάταλο το επίπεδο ζωής που φτιάξαμε δανειζόμενοι ή αντίθετα θα είχαμε ένα ακόμη ανώτερο επίπεδο ζωής χωρίς να χρωστάμε σε κανέναν;

Αυτά όλα κανείς βέβαια στην ΕΕ δεν τα θεωρεί σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συμφωνιών. Ίσα ίσα έτσι που μέσα από το Ίντερνετ, ξέρει πλέον και ο τελευταίος Ευρωπαίος τι ακριβώς τρέχει με την Ελλάδα, αν αυτή η αδικία δεν αποκατασταθεί τώρα, η ΕΕ θα διαλυθεί. Διότι όλοι οι Ευρωπαίοι μια ένωση θέλαμε, όχι ένα ψέμα για να μας κατακτήσει και να μας κατακλέψει για άλλη μια φορά σε εκατό μόλις χρόνια η αδιόρθωτη Γερμανία.