Παπαδημούλης: Θα παραμείνουμε στο ευρώ

ThePressProject

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως πρέπει να σταματήσει η κινδυνολογία, σχετικά με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν κερδίσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι το κόμμα του είναι κατά της λιτότητας. Παράλληλα, κατέκρινε τη στάση της τρόικας και τις απειλές της Μέρκελ.

«Φτάνει με την κινδυνολογία. Αν κερδίσουμε θα παραμείνουμε εντός του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε εχθροί της λιτότητας και είμαστε, συγχρόνως, μια ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερή πολιτική δύναμη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, είναι μηδενικές.

Θέλουμε να κερδίσουμε και να καταβάλουμε προσπάθειες για την οικοδόμηση, σε συνολικό επίπεδο της ηπείρου μας, της πιο δυνατής συμμαχίας η οποία μπορεί να συσταθεί, για να αλλάξει η Ευρώπη.

Πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται η αποκλειστική συνταγή της λιτότητας, πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία, επιστρέφοντας στις αξίες συνοχής και αλληλεγγύης οι οποίες βρίσκονται μέσα στις Συνθήκες αλλά όχι στις πολιτικές, υπερβολικά φιλελεύθερες, οι οποίες έχουν ταχθεί μόνο στην εξυπηρέτηση του γερμανικού συμφέροντος.

Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, μια δημοκρατική κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κυβερνάται από την τρόικα, όπως είναι και απαράδεκτο να υπάρχουν απειλές της κ. Μέρκελ σχετικά με το πώς οι Έλληνες πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.