Τους χωρίζει (και) ο «φράχτης» του Έβρου

efsyn.gr

Αισιόδοξος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Καστανιές του Έβρου, απ' όπου άρχισε τη διήμερη περιοδεία του στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία και είδε από κοντά τον «φράχτη» που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου για να αποτρέπει την είσοδο των μεταναστών.

«Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πιστός στην ακροδεξιά ρητορική ο κ. Σαμαράς»

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να διαβάσει τις θέσεις του κόμματος για το ζήτημα και να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα.