Μπόνο

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν άλλον, παρά τον εαυτό μου». Ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο μίλησε για πρώτη φορά εκτενώς για το βαρύ ατύχημα που υπέστη τον περασμένο Νοέμβριο όταν έπεσε από το ποδήλατο στη Νέα Υόρκη. 

Γράφοντας μια πολύ προσωπική ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς των U2 στη σελίδα της μπάντας την Πρωτοχρονιά, ο Μπόνο αστειεύτηκε πως όποιος καταφέρει τέτοια μέρα να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο, «μάλλον παίρνει τόσα αναλγητικά όσο και εγώ».

Ο Μπόνο έσπασε το χέρι του σε έξι σημεία και υπέστη άλλα κατάγματα στην κοιλότητα του ματιού, στην παλάμη και 
στον ώμο του σε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «τερατώδες ατύχημα».

Ο 54χρονος Ιρλανδός αποκάλυψε ότι πλέον έχει έναν ώμο από τιτάνιο. 

Και προσπαθώντας να περιγράψει το ατύχημα δείχνει να υποφέρει από κενά μνήμης. «Λιποθύμησα και δεν θυμάμαι καθόλου πώς βρέθηκα στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με όλα αυτά τα κόκαλα να εξέχουν από το δερμάτινο τζάκετ μου. Πολύ πανκ ροκ...» σχολίασε.

Ο ίδιος είπε ότι πλέον φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποτέ του κιθάρα, εξαιτίας των προβλημάτων στο χέρι και στον ώμο.

«Η αποκατάσταση αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ' όσο νόμιζα. Καθώς σας τα γράφω αυτά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ξαναμπορέσω να παίξω κιθάρα. Βέβαια η μπάντα μού υπενθύμισε ότι ούτε οι U2 ούτε ο δυτικός πολιτισμός εξαρτώνται από κάτι τέτοιο» συνέχισε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Μπόνο, ο οποίος στις συναυλίες των U2 κατά κανόνα τραγουδά, αφήνοντας τη μουσική στον Edge. 

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα του λείψει να δοκιμάσει τα δάχτυλά του στις κιθάρες του. «Μόνο και μόνο για τη χαρά του να το κάνεις, πέρα του να συνθέτεις μελωδίες» είπε.

Ο Μπόνο συνέχισε λέγοντας ότι αν κάτι του έμαθε αυτή η περιπέτεια είναι ότι «ανακάλυψα πως δεν είμαι ένα τεθωρακισμένο όχημα».

Και σε μια σπάνια εξέλιξη, αυτός ο εξωστρεφής τραγουδιστής που συχνά τον κατηγορούν για «δημοσιοσχεσίτη», είπε ότι αυτή η επιστολή θα είναι η μοναδική του επικοινωνία για το πρώτο μισό του 2015.

Επιπλέον δεν θα κάνει, είπε, καμία δημόσια εμφάνιση ως το καλοκαίρι.

Ο λόγος είναι ότι το ατύχημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και για να συνέλθει θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένος στην αποθεραπεία του.