Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενα πρόσωπο απο αυτά που εμφανίζονται κάθε 20 ή 30 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου και που την χαρακτηρίζουν. Μέσα σε τρία περίπου χρόνια πήρε ενα περιθωριακό αριστερό κίνημα με διάφορες συνιστώσες και απόψεις και το μετέτρεψε σε κόμμα εξουσίας οδηγώντας το άμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και στην πρωτιά στις Ευρωεκλογές. Απο την 29η Δεκεμβρίου του 2014 το μεσημέρι, οπότε έληξε η τρίτη ψηφοφορία που δεν ανέδειξε Πρόεδρο Δημοκρατίας απο την μέχρι τότε εν ενεργεία Βουλή, ο Τσίπρας στα 42 του χρόνια διεκδικεί την 25η Ιανουαρίου την Πρωθυπουργία της Ελλάδας σε μια εποχή τόσο βεβαρυμένη όσο καμμία στην νεότερη ιστορία της χώρας μας. Και δεν την διεκδικεί απλώς - είναι ο σχεδόν βέβαιος νικητής. Ενας νικητής όμως που, εφ' όσον μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης απο το νέο κοινοβούλιο, έχει αμέσως να αντιμετωπίσει μια μεγάλη μάχη για την εθνική μας επιβιωση και τα τεράστια προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία μας. Και δεν θα έχει άλλους συμμάχους παρα αυτούς που θα τον ψηφίσουν και που πιστεύουν σ'αυτόν -γιατί όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα κάνουν ότι μπορούν για να τον οδηγήσουν στην αποτυχία και να επανέλθουν "δικαιωμένοι".

Παράλληλα ο Τσίπρας έχει να δώσει μια γιγάντια μάχη στον τομέα της οικονομίας και της σχέσης της Ελλάδας με τους δανειστές και εταίρους της στην ΕΕ που γίνεται ακόμα πιο "επικίνδυνη" όσο όλο και περισσότεροι πολίτες-θύματα της Μερκελικής λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα την ελπίδα για μια αλλαγή πορείας στις οικονομικές πολιτικές που επιβάλλει καθαρά για το δικό της συμφερον η Γερμανία σε όλους τους άλλους Ευρωπαϊκους λαούς. Ιδιαίτερα μετά την εντυπωσιακή άνοδο του πολιτικού κινήματος-κόμματος Podemos στην Ισπανία που είναι ήδη πρώτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις όσοι "παράγοντες" στην Γερμανία και την ΕΕ συμμερίζονται τις απόψεις Μέρκελ-Σόϊμπλε για συνέχιση της αυστηρής λιτότητας, θα ανησυχήσουν πολύ με μια ενδεχομένως "μεγάλη" νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή όμως θα ενθαρρυνθούν πολύ όσοι "παράγοντες" δεν συμφωνούν με αυτήν την οικονομική πολιτική και, βεβαίως, οι πολίτες-ψηφοφόροι θα ξεθαρέψουν αν δούν την Ελλάδα και την Ισπανία με αριστερές κυβερνήσεις να στέκονται στα πόδια τους και να μην τρομοκρατούνται πιά απο την ατσάλινη καγκελάριο και την αυλή της.

Αυτές οι λίγες μέρες του Ιανουαρίου είναι μέρες που το κάθε τους λεπτό έχει σημασία και "μετράει"στην πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εκλογική νίκη. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα του δώσει το εκλογικό σώμα, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα στην γηραιά μας ήπειρο αλλά και να μπορεί να κρατηθεί όρθιος εδω, στην εγχώρια πολιτική μας Ρωμαϊκη αρένα που θα τον κυνηγήσει και θα του δυσκολέψει την προσπάθεια όσο μπορεί.

Γιατί αν ο Τσίπρας τα καταφέρει, τότε πραγματικά θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και η Ελλάδα θα ανακτήσει επιτέλους την αξιοπρέπειά της που τόσο δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται με την παρασκηνιακή δραστηριότητα και τις ύποπτες προσπάθειες κατασυκοφάντησης του νέου αυτού χαρισματικού πολιτικού αρχηγού με τις μεγάλες δυνατότητες. Τις αποφασισμένες για όλα προσπάθειες όσων δεν αντέχουν ούτε στην ιδέα "να τα καταφέρει ο Τσίπρας".

Ο αγώνας του Αλέξη Τσίπρα που αυτές τις ώρες αντιμετωπίζει ήδη μια συνεχώς ανοδικά κλιμακούμενη ένταση όσο εκείνος καταφέρνει να ξεπερνάει τα χιλιάδες εμπόδια που του βάζουν μπροστά του οι καλοθελητές, ταυτίζεται με το μέλλον τη Ελλάδας και την ανατροπή αυτού του κλίματος της ύφεσης, της ηττοπάθειας και της αξιοθρήνητης δουλοπρέπειας που μας έχει οδηγήσει στο παρόν αδιέξοδο.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς toportal.gr του εύχεται καλή δύναμη στον "αγώνα τον καλό" και την "καλή του προσπάθεια". Και θα σταθεί βέβαια δίπλα του για να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί στον ωραίο και δίκαιο αγώνα του.