Αναμένοντας τον χιονιά

του Γιάννη Μακριδάκη

Έρχεται χιονιάς και απειλεί τα φυτά. Δύο ετών είναι σήμερα το χωράφι και ελπίζω να μην μηδενίσει την ηλικία του και τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει μέσω αλλεπάλληλων σπορών αυτά τα δύο χρόνια.

Κάλυψα σήμερα το πρωί εν μέσω ριπών χιονόνερου, με ένα παχύ στρώμα ξινίθρας τις ρίζες του ταμαρίλο και της λεμονίτσας. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να κάνω παρά να αναμένω τις διαθέσεις της φύσης και να ελπίζω ότι δεν θα χιονίσει μέχρι το υψόμετρο μηδέν και, κυρίως, ότι δεν θα κάνει παγετό, το λεγόμενο εδώ ως κραϊ.

Αγωνία λοιπόν μέχρι να περάσει από πάνω μας το κύμα ψύχους που μόλις έφθασε.

Καλού κακού έβγαλα μερικές φωτογραφίες σήμερα, να υπάρχουν…

Το ταμαρίλο, δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο ζωής, φύτρωσε από σπόρο στα Τέρτσα Ηρακλείου και το μετέφερε η Ειρήνη εδώ μέσα σε μία γλάστρα μωρό ακόμη. Τώρα έχει πάρει μπόι, έφτασε το ένα μέτρο αλλά να δούμε τι του επιφυλάσσει ο χιονιάς.

Δάσος από παπούλες, μαϊντανά, ραδίκια και στο βάθος τα σπαράγγια κιτρινίζουν για να εξαφανιστεί όπου να ναι το υπέργειο στέλεχός τους και να εμφανιστούν ξανά με την πρώτη άνοιξη

Αβοκαντόδεντρα φυτρωμένα από σπόρο παντού μες στο χωράφι αναμένουν κι αυτά την μοίρα του χειμώνα

Σέσκουλα, ραπάνια, μαϊντανά, σέλινα, ραδίκια, απο κάτω ντοματιές, και τόσα ακόμη φυτά, όλα μαζί σε συγκαλλιέργεια και αγαστή συμβίωση με τα λεγόμενα ζιζάνια, τα οποία όμως έχουν ρόλο προστάτη των υπολοίπων σε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ας ελπίσουμε ότι θα την βγάλουν καθαρή διότι αν όχι, εκτός των άλλων, θα πεινάσουμε κιόλας μες στο καταχείμωνο…

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Βασιλική Δαμαλίτου έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Καλή Χρονιά. Καλή Δύναμη

loading..